Ons doel

Hergebruiken.

Het doel van Donorstaal is het stimuleren van en informeren over het hergebruiken van staal, zodat deze een ‘tweede kans’ krijgt in bijvoorbeeld de bouw van nieuwe huizen, tijdelijke of blijvende constructies in de grond,- weg,- en waterbouw of als fundering. Door deze vorm van circulair bouwen verhelpen we de schaarste aan grondstoffen, verminderen we energieverbruik en reduceren we de CO² uitstoot.

Donorstaal is een initiatief van Swanenberg IJzer Groep, een internationale ijzerhandel die handelt in zowel nieuw als gebruikt staal, zoals balken, buizen, profielen en platen. Wij bieden financieringsmogelijkheden zoals de koop-terugkoopregeling om te stimuleren dat gebruikt staal wordt hergebruikt. Swanenberg IJzer Groep beschikt over enorme voorraden gebruikt staal op diverse locaties en diverse mogelijkheden om staal te bewerken. Hierdoor zijn wij in staat onze producten snel te leveren tegen scherpe prijzen. U kunt het zo gek niet bedenken en wij realiseren het.

Feiten.

Naadloze, langsnaadgelaste en spiraalnaadgelaste uitvoering beschikbaar in diverse staalkwaliteiten.

HEA, HEB, HEM, IPE, UNP en diverse incourante maten als alternatief op voorraad in diverse kwaliteiten.

De vorm van verhuur als stalen rijplaat voor constructie bieden wij een breed assortiment aan in verschillende afmetingen en diktes.